5 tips til at forbedre din studietid

Alle ved at studietiden, når du er i gang med din PHD, kan være ret brutal og svær at komme igennem. Det er virkelig vigtigt, når du studerer hjemme, at du sidder i et godt miljø. Forstyrrende elementer kan ødelægge din studietid og det har du ikke tid til, når det er en PHD du læser op til.

Vi har derfor samlet nogle tips og tricks herunder til, hvordan du forbedrer og sikrer dig at du får de vigtige studietimer ind, som du skal bruge.

Find møbler du befinder dig godt i

Om du er typen, der sidder i en kontorstol, eller ligger på sengen, så er det vigtigt at du er komfortabel. Sækkepuder er blevet mere og mere populære, da de føles lidt som en mellemting. De er super behagelige, men du sidder dog stadig i dem og er koncentreret.

Hvis din stil er at sidde ved et skrivebord, så sørg for at du sidder i en stol der giver korrekt rygstøtte, så du kan holde de lange nætter ud. Du kan også benytte din seng som bord, mens du sidder i en sækkestol.

Køb nogle eksotiske planter

Der er få ting der giver energi til et lokale, som planter. Ud over den åbenlyse forklaring at de producerer ilt, så kan et grønt miljø også have positiv effekt for hjernen og dermed også dine studier. Vi kan anbefale at du tager tiden til, at finde nogle planter der matcher din stil og så ellers får sat dem op, hvor du er tilfreds med dem.

Du kan finde nogle eksotiske indendørs planter på forskellige sider, der passer lige til dit behov.

Sørg for at der er god belysning

Du har sikkert fået det, at vide et utal af gange af din mor eller far da du var yngre. Du må ikke sidde i mørket og læse i din bog. Selvom det kunne virke pylret, så er begrundelsen god nok. Det tager hårdt på dine øjne og dit hoved. Hvis du skal koncentrere dig for meget, for at kunne aflæse en bog eller lignende. En god ide til de sene aftener er at investere i noget blødt orange halogen lys.

Der findes også diverse apps og programmer til tablets og computere. De kan forøge det orange lys om natten på din skærm. Det skåner dine øjne, så du slipper for hovedpine om morgenen.

Invester i noget god lyd, hvis du er vild med musik

Rigtigt mange studerende SKAL have noget musik når de studerer. Selvom der også er nogle der foretrækker stilhed, til at koncentrere sig, så er der langt flere der nyder noget musik.

Selvom det kan være rart at lukke sig selv inde med lyden, ved at benytte et headset eller earbuds, så kan et godt sæt højtalere give noget frihed til hovedet. De tillader dig at ligge eller sidde bedre med nakkestøtte.

Sunde snacks

Det lyder ikke umiddelbart som en væsentlig ting at inkludere, men sunde snacks er noget af det bedste du kan gøre for din krop når du studerer. Mange hopper på energidrikke og slik, mens de studerer. Dette er dog ikke optimalt da det kick de får fra sukkeret kun er midlertidigt og rigtigt mange crasher inden de er færdige med at studere.

Brug derfor 5-10 minutter af din tid på at lave nogle agurke -og gulerodsstænger, som du let kan gå til, mens du studerer. Du kan også lave noget dip til det, hvis du har brug for lidt ekstra. Alternativt er nødder og frugt, rigtigt godt som brændstof til hjernen.

Vi håber du kunne finde noget inspiration i nogle af disse tips.

God fornøjelse med studierne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *