Få styr på haven før boligsalget

Skal din bolig sættes til salg lige om lidt? Frygter du at miste potentielle købere, fordi din have ikke har fået nok opmærksomhed? Føler du dig overbevist om, at haven trækker prisen på huset ned? Slå koldt vand i blodet, og læs med i denne korte artikel, hvor vi guider dig til, hvordan du hurtigt og nemt får en have, der fremstår godt til fremvisninger.

Et godt førstehåndsindtryk er vigtigt

Mange glemmer at fokusere på haven, når de sætter deres hus til salg. Netop fordi vi siger, at det er huset, der skal sælges, men det jo i lige så høj grad haven og indkørslen, der er med i handlen. For nogle købere er haven endda vigtigere end boligen, og derfor kan det godt betale sig at give den en smule opmærksomhed. Indkørsel og forhave er også meget vigtige elementer, når det kommer til at få dit hus solgt, fordi det er med til at danne det første indtryk, som mulige købere får, når de ser huset.

Ryd op og smid ud

Det mest åbenlyse råd er, at du skal rydde op. Hvis du har boet mange år samme sted ligger du måske ikke mærke til den bunke med gamle fliser, der ligger i baghaven, eller det læs med afklip fra hækken, som endnu ikke er blevet kørt på genbrugspladsen. Det kan du til gengæld være helt sikker på, at eventuelle købere spotter med det samme, og derfor skal du rydde godt og grundigt op. Når du alligevel skal flytte, er det en god idé, at du skiller dig af med alt, du ikke længere bruger, eller som er gået i stykker. Fjern det rådne gyngestativ og de ituslåede blomsterkrukker, og smid alle ting ud, der hverken har affektionsværdi eller udfylder en funktion. Du vil garanteret bliver overrasket over, hvor meget ragelse der ligger og flyder i din have.

Trim haven og sælg huset

Det er vigtigt, at eventuelle købere får en fornemmelse af, at haven er nem at holde, og at de ikke behøver ændre noget på den de næste mange år. Særligt hvis dit hus er gammelt, og du allerede ved, at der skal gøres meget ved det, er det et stort plus, hvis haven ikke kræver den store indsats fra nye købere. Derfor skal du slå græsset, klippe hækken og luge i bedene, så alt præsenterer sig på bedst mulige måde. Mal stakittet eller legehuset, hvis det er skallet, gør havemøblerne grundigt rent, så køberne kan sætte sig i haven og blive endnu mere forelskede i deres nye hjem.

Pæne fliser – helt simpelt

De fleste har fliser enten i indkørslen, på terrassen eller begge steder, og her gælder det selvfølgelig også om at få det til at fremstå så pletfrit som muligt. Sørg derfor for at skifte knækkede fliser ud og fjerne ukrudtet i sprækkerne mellem fliserne. Hvis fliserne ser lidt slidte ud, og efterhånden har fået en anden farve, end da de oprindeligt blev lagt, kan du med fordel friske dem op med fliserens. Det kan både gøres manuelt eller med maskine, alt efter hvad du er mest til, og det vil uden tvivl gøre et positivt indtryk på køberne af dit hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *