Mindre alkohol i hverdagen

Drikker du dig lidt for fuld til familiefester, eller får du altid et glas rødvin, når du laver mad? Hører der en øl til frokosten, og en drink i pausen til teaterforestillingen? Vil du gerne skære ned på mængden af genstande, du drikker til hverdag? I denne korte guide får du vores bedste tips til at lade øllene ligge i køleskabet.

En dårlig vane

Særligt i de varme måneder har vores forbrug af alkohol en tendens til at gå over gevind. Måske får du en fyraftensøl med kollegaerne eller blander en drink, du kan nyde, mens du står ved grillen? Hver fodboldtræning ender med en øl på plænen, og før du har set dig om, er der ikke flere kolde øl i køleskabet. Når solen bager, kan du hurtigt blive træt af at slukke tørsten i vand og lade blikket vandre over køleskabets indhold i søgen efter noget, der smager af lidt mere. Det kan imidlertid hurtigt blive en dårlig vane, og hvis du ikke får vendt den dårlige vane så hurtigt som overhovedet muligt, kan det ende med, at du skal i behandling for et alkoholproblem.

Konsekvenserne kan være mange

Selvom det kan være lækkert med en drink i ny og næ, er der mange gode grunde til at skære ned på dit alkoholindtag. Du har med sikkerhed fået tudet ørerne fulde med de konsekvenser, et for højt alkoholindtag kan have på din sundhed. Mange kender til nogen, i deres nære omgangskreds, der har døjet med alkoholmisbrug, og det kan have vidtrækkende konsekvenser, ikke blot for deres sundhed, men for deres sociale liv. Derudover sparer du mange penge ved at skære ned på dit alkoholforbrug, så der er snart sagt ingen grund til at lade være.

Skru ned for indkøbene

Det lyder nok meget godt, men hvordan skal du gribe det an rent praktisk? Hvis du har et alvorligt problem, skal du selvfølgelig søge professionel hjælp, men hvis du blot ønsker at alkohol skal fylde mindre i din hverdag, er der en række ting, du kan gøre. Til at starte med kan du lade være med at have for meget alkohol derhjemme. Hvis du både har øl på køl, rødvin i kælderen og et bredt udvalg af spiritus i barskabet, er der stor sandsynlighed for, at du får lyst til at smage på noget af det. Lad derfor være med at købe for meget ind, og stil det et sted, hvor du ikke får øje på det hele tiden. Så bliver du ikke unødigt fristet, og samtidig sparer du penge uden at mangle noget.

Social uden alkohol

Hvis du ofte drikker alkohol i forbindelse med sociale situationer, kan du tænke over, om du kan ændre situationen, så det ikke er lige så oplagt, at der skal drikkes alkohol. Hvis du for eksempel skal se en film med dine venner, kan I tage ind og se den søndag eftermiddag, hvor alle skal hjem og lave mad bagefter, i stedet for at se filmen torsdag aften, hvor der er tilbud på øl i jeres stambar. Ofte vil du opleve, at du får nogle helt anderledes oplevelser med dine venner, når I har det sjovt sammen uden at drikke jer fulde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *