Skab nærhed til dit barn med en vikle

Du ved jo nok godt, at det er vigtigt med en tæt kontakt til dit spædbarn, og for de fleste kommer dette da også helt naturligt, fordi barnet ofte skal trøstes, bæres eller giver udtryk for, at det er behageligt at være tæt på mor og far. Til tider kan det dog være hårdt at bære rundt på dit barn, hvis der er en masse ting, du skal have styr på derhjemme, samtidig med at du har den lille siddende på hoften.

Større frihed til bevægelse

Når du bruger en babyvikle, bibeholder du den nære kontakt til dit barn, som du har, når du bærer det. Fordelen ved at bruge viklen er blot, at du har hænderne fri. Dermed kan du nemt ordne dine gøremål derhjemme eller tage ud og handle. Det kan også være en stor fordel, at du ikke behøver have barnevognen med, når du skal ud, da den kan være svær at manøvrere rundt i små forretninger eller tætpakkede cafeer. At bruge en vikle til dit barn giver dig større bevægelsesfrihed, men det kræver selvfølgelig også noget tilvænning, da det om sommeren kan være ret varmt at gå rundt med dit barn tæt ind til kroppen. Her skal du være opmærksom på, at dit barn ikke får det for varmt og evt. lægge ham eller hende i barnevognen og lade den stå i skyggen.

Et stykke stof med stor effekt

Viklen er helt konkret et stykke stof, som du binder rundt om dig selv og dit barn, hvorefter barnet sidder på din mave, lidt ligesom en abeunge. Stoffet, der udgør viklen, er typisk vævet og måler mellem 2 og 6,5 meter. Materialet fås i mange kvaliteter af forskellig oprindelse, så alt efter dine prioriteter kan du gå efter et produkt, der er nogenlunde lokalt produceret, eller du kan fokusere på, at materialet er så sundt og ikke-allergifremkaldende som muligt. Stof til vikler kommer i alverdens typer af farver og mønstre, så du kan vælge et motiv eller en farve, du føler dig tilpas med. Der er ingen tvang til farvebegejstring, men omvendt behøver du heller ikke holde dig tilbage. Hvis du allerede ved, at du gerne vil bruge viklen til dit næste barn, kan du vælge en neutral farve, så viklen passer til både pige og dreng.

Gode løft for kroppen

Hvor stor en vikle, du skal bruge, afhænger af, hvor meget stof der skal bruges til den knude, du binder på viklen, samt hvor stort dit barn er. Du kan bruge en vikle i længere tid, end du måske lige går og tror, nemlig fra fødslen og til du ikke længere bærer dit barn til daglig. Der er ingen grund til at være nervøs for, om du kan klare at bære dit barn i en vikle. Den facon at bære barnet på er helt naturlig og passer godt til kroppens opbygning. Hvis du tager et smut i zoologisk have, vil du se mange dyremødre, der bærer deres unger på samme måde. Din krop kan sagtens klare at bære dit barn i en vikle, og du vil hurtigt komme til at sætte stor pris på at være så tæt på din lille guldklump.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *